Historie Verfgroothandel Plug BV

Na jarenlang voor diverse werkgevers in de verfbranche werkzaam geweest te zijn, besloot Jan Plug in 1979 de stap te nemen om voor zichzelf te beginnen. Op 1 augustus 1979 opende Verfgroothandel Plug BV haar deuren aan de Metaalbewerkerweg 1 te Amsterdam-Noord. Plug BV kreeg gelijk het dealerschap van het A-merk Sigma Coatings, een belangrijke pijler van het fundament. De omzet groeide in 2 jaar tijd zo hard, dat het bedrijfspand al snel te klein bleek en er in 1981 verhuisd werd naar een veel groter pand verderop gelegen in de straat.

In 1983 deed zich de kans voor om de Amsterdamse vestiging van Wilbrink Coatings over te nemen aan het Confuciusplein te Amsterdam-West. In 1998 moest deze vestiging op last van Stadsdeel Geuzenveld verhuizen naar het bedrijventerrein Sloterdijk III, waar wij een nieuw pand hebben laten bouwen aan de Bolstoen 8. Hier zijn wij nog steeds gevestigd. Medio 1998 kwam Stadsdeel Noord met plannen om het oude NDSM terrein te gaan ontwikkelen tot een modern bedrijventerrein. Met die wetenschap, hebben wij toen direct besloten om ook voor ons inmiddels verouderde pand in Amsterdam-Noord nieuw te gaan bouwen. Op 1 januari 2000, zonder last te hebben gehad van de 'millenniumbug', openden wij onze deuren van het nieuwe hoofdkantoor van Verfgroothandel Plug BV aan de Computerweg 51 te Amsterdam-Noord.

 

Begin 2013 zijn wij gestart met onze derde vestiging te Heerhugowaard, op een makkelijk bereikbare locatie in een prachtig overzichtelijk pand. Naast ons vertrouwde assortiment vindt u hier ook een aparte showroom voor bedrijfskleding.

 

In Februari 2017 heeft onze vierde vestiging haar deuren geopend in het mooie dorp Volendam. Hiermee kunnen wij onze klanten in deze regio nog beter bedienen. Dit was echter nog niet het einde van de groei van het bedrijf. In 2018 openden wij zowel ons vijfde (Den Helder) als zesde (Haarlem) filiaal en zijn we ondertussen in heel Noord Holland goed vertegenwoordigd. Inmiddels zijn er meer dan 30 werknemers werkzaam bij Verfgroothandel Plug BV en hebben we veel kennis en kunde in huis met betrekking tot ons vakgebied. Ondertussen zijn wij niet meer alleen bekend als verfleverancier maar weten steeds meer afnemers ons te vinden vanwege onze expertise op het gebied van werkkleding (www.plugworkwear.nl) en/of luchtgommen (www.luchtgommen.nl).

 

Vanwege onze onderscheidende rol in de schildersbranche, een assortiment van uitsluitend A-merken en een dosis Amsterdamse 'bravour' is Verfgroothandel Plug BV, vanaf die eerste dag in 1979 tot aan dag van vandaag, succesvol geweest. Een succes, dat nu al meer dan 40 jaar voortduurt en de solide basis heeft gevormd voor de gestage groei van het bedrijf.

 

Onze 'Visie met Verve' duurt voort.....