Repair Care Dry Shield SK

DRY SHIELDTM SK: de permanente oplossing voor haarscheuren in monumentaal hout

 

Scheurvorming in kozijnen duurzaam repareren en tegelijkertijd zo veel mogelijk origineel hout behouden: het is dé uitdaging bij houtherstel in monumentale panden. Wist u dat de oplossing ‘gewoon’ bij ons in het schap staat? Het gaat om de DRY SHIELDT SK van Repair Care. Met dit product bent u verzekerd van een permanente oplossing voor haarscheuren in monumentaal hout.

 

De DRY SHIELD TM SK behoort niet tot de bekendste producten van Repair Care. Dat heeft te maken met het zeer specialistische karakter. Het product is bij uitstek geschikt voor toepassing in monumentale panden, aangezien het de gebruiker in staat stelt om zo veel mogelijk originele elementen te behouden. Het product – dat samengaat met een scheuroverbruggend systeem van glasvlies – biedt een meerlaagse elastische bescherming van het hout en zorgt voor een definitief herstel van haarscheuren.

 

Permanent herstel

Juist het duurzame karakter onderscheidt de DRY SHIELD SK van alternatieven. Nog altijd kiezen veel vakmensen ervoor om scheurvorming in monumentale onderdorpels te repareren met plamuur. Met als gevolg dat het schadebeeld na verloop van tijd terugkeert, soms al na een jaar. De oorzaak is een gebrek aan elasticiteit. Scheurvorming ontstaat door spanning in het hout, en plamuur is niet elastisch genoeg om die spanning op te vangen. De haarscheuren blijven op deze manier terugkeren.

 

Combinatie met DRY FLEX® 16 TM SK

De DRY SHIELD SK heeft nog een groot voordeel. Het product is namelijk uitstekend te gebruiken in combinatie met de DRY FLEX® 16. Hiermee kunt u eerst de grotere beschadigingen repareren, om direct daarna – dus nat in nat – de kleinere haarscheuren te repareren met de
DRY SHIELD SK. De combinatie met andere reparatiemiddelen van Repair Care is ook goed, maar let er dan wel op dat u de DRY SHIELD SK pas toepast na uitharding.

 

Ook geschikt als afdichtingsmiddel

Het duurzame houtherstel in monumentale panden zet de DRY SHIELD SK op een voetstuk. Maar het product heeft nóg een toepassing, namelijk als afdichtingsmiddel van kopse vlakken of onbeschermd hout. Ook hier voldoet het aan de SKH-normen voor de timmerindustrie.

 

De belangrijkste eigenschappen op een rij:
• Gemakkelijk te verwerken dankzij het unieke tweefasensysteem: na het mengen eerst lobbig, daarna vloeibaar voor een gladde afwerking.
• Na 6 uur schuur- en overschilderbaar (bij een temperatuur van 20 oC).
• Duurzame reparaties: blijvend herstel (beslist geen tijdelijke oplossing).
• Verlengt de levensduur van het verfsysteem; verbetert de stabiliteit van de ondergrond.