Repair Care Dry Flex IN

Ontdek de DRY FLEX® IN van Repair Care

 

In de winter vinden er veel binnenwerkzaamheden plaats. Hierbij worden ook vaak kleine schades aangetroffen in trappen, meubels, kozijnen, deuren etc.
De DRY FLEX® IN is ontwikkeld om deze schades makkelijk én duurzaam te herstellen.
Een epoxy welke als twee componenten in één koker zijn opgenomen en welke zonder gebruik van voorstrijk binnenshuis kan worden toegepast.
De DRY FLEX® IN is, net zoals al onze reparatiepasta’s, prettig verwerkbaar, heeft een excellent stand vermogen (horizontale én verticale reparaties zijn geen enkel probleem) en is in een halve dag* voldoende uitgehard om prettig te kunnen schuren en af te schilderen.
De DRY FLEX® IN wordt, net als onze reparatiepasta’s voor buitentoepassing, op dezelfde wijze volgens het 7-stappenplan (voorstrijken is niet noodzakelijk i.v.m. de geringe spanningen binnenshuis) gebruikt. Onderstaand nog even het overzicht.

 1. Verwijder het verfsysteem.
 2. Verwijder alle losse delen en frees het reparatievlak als een “bakje” met een minimale
  laagdikte (ook aan de randen!) van 5 mm
 3. Het voorstrijken vervalt
 4. Doseer de DRY FLEX® IN op een mengplateau met behulp van het enkelvoudige EASY•QTM-
  doseerpistool. Meng daarna beide componenten met de EASY•QTM rvs of kunststof modelleermessen tot de structuur en kleur egaal zijn. Verdeel de gemengde DRY FLEX® IN in een dunne laag over het mengplateau en brand vervolgens het hechtvlak in de reparatie aan met DRY FLEX® IN.
 5. Bouw de reparatie op met DRY FLEX® IN en mes deze bol af.
 6. Schuur de toplaag van de reparatie na uitharding om de aminelaag te verwijderen.
 7. Voorzie de reparatie van een verfsysteem.