25 juli 2018

Ibix Luchtgommen

Ibix Luchtgommen

25 juli 2018

Luchtgommen is een veel gebruikte term wat voor een vorm van fijnstralen gebruikt wordt. De term is afkomstig van het Franse aerogommeuse.

De term luchtgommen wordt vaak gebruikt in combinatie met ontlakken van hout. Hierbij worden verf, vernis en waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout.

Het luchtgommen wordt in de praktijk met zeer fijne straalmiddelen zoals Garnet 200 / 350 mesh uitgevoerd. De praktijk wijst uit dat wanneer straalkorrels door een dunne nozzle geperst wordt, er een agressievere inslag ontstaat op de ondergrond. Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. De straalkorrel krijgt dan een andere flow wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Hieronder enkele andere tips die het resultaat positief beïnvloeden.
  • De positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool wat schuin positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een meer schrapend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
  • Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij gevelreiniging en hout geeft dit een verschil.
Bekijk hier de brochure voor luchtgommen.

IBIX® heeft ook de HELIX ontwikkeld. Dit is een wervelstraalsysteem voor het allerbeste resultaat bij veel toepassingen.

Voor meer informatie over IBIX® en de diverse straalsystemen klik dan hier of neem contact op met één van onze vestigingen.